WAT DOEN WIJ

Stichting Dominika biedt hulp aan de kinderen in een aantal kindertehuizen in Hongarije.
Sinds een paar jaar bieden we, via de burgemeester van Gönc, ook hulp aan de allerarmsten in het dorp.
Door de beperkte financiële middelen hebben de tehuizen te maken met een tekort aan kleding en ook vaak aan voedsel.
Wij zamelen baby en kinder, en vowassenenkleding in die wij, met eigen vervoer, zelf naar de kindertehuizen en het dorp brengen.
Een deel van de ingezamelde kleding word verkocht op één van de kledingbeurzen die we in het voor- en najaar in Gaanderen organiseren.
Van deze opbrengsten worden de brandstofkosten voor iedere reis gefinancierd.
Ook gebruiken we soms een deel van dit budget om in Hongarije voedsel te kopen voor de kinderen. Vaak is er te weinig geld om in de basisbehoefte, zoals olie en meel,tevoorzien.

Het deel van de kleding dat niet verkocht word op de beurs gaat direkt door naar de kinderen in Hongarije.
Hetzelfde gebeurd met het speelgoed dat we verzamelen.
Ook nemen we vaak gebruiksgoederen mee die we, op aanvraag van het tehuis, proberen te verzamelen.
Hierbij kunt U denken aan: verf, Latex, wasbak en douchekranen, etc.