Juni 2012

Dominika Ophalen

Op 28 juni zijn we weer naar hongarije vertrokken, dit keer met het vliegtuig.
We hebben Dominika opgehaald voor de zomervakantie in Holland.
Eind juni is het in Hongarije voor de liefhebbers van zonnebloemen op z`n mooist, overal waar je maar kijkt staan enorme velden vol in bloei. Ook zagen we onderweg veel oogstaktiviteiten, kortom, deze tijd van het jaar is Hongarije erg mooi.
De temperatuur deze week was wel even wennen; 35 tot 40 graden overdag en `s nachts daalde te temperatuur tot 30 graden.

We waren uitgenodigd voor een feest in het park waar diverse artiesten, waaronder de Szia club optredens verzorgden.Onder de bomen in de schaduw was het aangenaam en de optredens waren erg leuk

Deze dag werd afgesloten met een optreden van de populaire band Crossroad  waarin de zoon van burgemeester János speelt.
"Het bleef nog lang onrustig in Gonc.

Marieke is nog een aantal dagen met de Szia club naar een vakantiekamp in Sárospatak geweest samen met een aantal kinderen uit het kindertehuis. Ze hebben zich daar en erg goed vermaakt met een aantal waterspellen en de meeste kinderen kwamen bruin (of rood) verbrand terug

We hebben ook deze keer inkopen gedaan in Miskolc voor het tehuis en hebben gelijktijdig vlees, groente, fruit en friet gehaald voor een kleine verrassingsbarbeque voor de kinderen.

Zo vloog de week om en voor we het wisten vlogen we al weer terug naar Nederland.
Een vakantie van ruim 6 weken voor Dominika in het vooruitzicht.