December 2010

Kort bezoek aan Gönc

Vanwege de stage die onze dochter Marieke gaat doen van februari tot juli 2011 hebben we in december een bezoek gebracht aan het kindertehuis en de school in Gönc.

Tijdens dit bezoek hebben we gesprekken gehad met de leiding van het kindertehuis en de direkteur op de school.
In deze gesprekken kwam van de leraar Duits het verzoek aan Marieke om hem tijdens deze stageperiode te ondersteunen bij de lessen Duits aan de kinderen in het kindertehuis.

We hebben deze keer een pallet met schoendozen, waarin allerlei presentjes voor de kinderen zitten, en een aantal rollen vloerbedekking via Bosman Transport naar Gönc gestuurd.

De pallet heeft wat vertraging opgelopen maar op zaterdagmorgen werd deze toch nog afgeleverd.
We hebben geholpen met de verdeling van de dozen zodat de juiste presentjes bij de kinderen terechtkomen ( jongensspullen voor de "mannen" en meisjesspulletjes voor de "dames".
( Voor foto`s zie verslag: Kerst in Gönc 2010)

Ook hebben we de omgeving bekeken tijdens een rondrit met de auto.
Vol trots heeft de schooldirekteur ons de ingerichtte klaslokalen laten zien met de meubeltjes van de Terborgsche scholen, die we in Juli 2010 hierheen hebben gebracht.

Een grote verbetering ten opzichte van de situatie 2 jaar geleden:

Voor de komende zomer staat er een renovatie van het schooldak en de ramen van het oudste gedeelte van de school gepland.
De kinderen zullen tot eind Mei naar school gaan, waarna in juni de klus van start gaat.
Doordat dit ten koste van de lesuren gaat, gaan de kinderen momenteel ook op zaterdagmorgen naar school.

Terugkijkend was dit een leerzaam en zinvol bezoek ter voorbereiding van Marieke`s stageperiode.

Marieke`s persoonlijke stagebelevenissen zijn te lezen op: