December 2009

Dominika is weer in Holland!!

Op Zaterdag 19 December arriveerde de bus met kinderen vanuit Budapest na een lange rit met veel sneeuw en ijs keurig op tijd in Zwolle.
Alle gastouders keken vol verlangen uit naar hun Hongaarse zoon of dochter.
Deze rit is Inge meegeweest de kinderen ophalen vanuit Budapest, waar iedereen zich verzamelt voor de reis naar Holland.
Reporters van de actualiteitenrubriek Hart van Nederland waren aanwezig voor opnames om de aandacht te vestigen op het wegvallen van de sponsoring van de bus.
Vanwege de economische crisis stopt de sponsoring door defensie, waardoor het steeds moeilijker wordt de kinderen naar Holland te halen voor een fijne Kerstvakantie.

Bekijk het HvN item via deze link:
www.youtube.com/watch
De eerste dagen in Gaanderen stonden natuurlijk in het teken van de sneeuw zoals je ziet op deze foto`s

Januari 2010
Het is weer stil in Gaanderen.

Op Zaterdag 2 januari hebben we Dominika weer naar de opstapplaats in Zwolle gebracht, vanwaar ze, samen met de andere Hongaarse kinderen vertrokken is richting Budapest.
Via de stichting hebben we inmiddels bericht gekregen dat de reis,ondanks het barre winterweer, goed verlopen is.

Gezien de reakties die we krijgen van de andere gastouders is er overal in de gezinnen weer een leeg plekje waar je weer aan wennen moet.

Stilzitten zullen wij zeker niet, ons volgende doel is alweer een transport met hulpgoederen naar Gönc komend voorjaar.
Vanwege het volume zal er deze keer meer financiele hulp nodig zijn om deze rit door te laten gaan.
Dus Uw bijdrage , in welke vorm dan ook, is van harte welkom!